Rakije jedne od najvećih destilerija na našim prostorima, destilerije Zarić, se od sada nalaze u našoj karti pića.
Destilerija Zarić je uspela da sjedini svoje iskustvo i srpsku tradiciju sa savremenom tehnologijom i naučnim dostignućima. Rezultat toga je bogat sadržaj karte proizvoda Destilerije i još bogatijih ukusa, aroma i osećaja koje bude.
„Opsesija“
ni malo ne zaostaje u paleti vrhunskih tehnoloških dostignuća. Rakija ekskluziva, za čiju proizvodnju samo jednog litra je potrebno 20 kg pažljivo odabranih zdravih, zrelih plodova maline. Radjena uz jedinstvenu recepturu i poseban postupak fermentacije i destilacije, kako bi se aroma voća sačuvala do maksimalnih granica. Služi se kao aperitiv ili na kraju obroka, rashladjena ne manje od 15* ili do podrumske temperature. Koristi se u zadnje vreme i kao osnova za osvežavajuće koktele.
„Nirvana“
raskošnog mirisa i ukusa, spravljena od visoko rangirane sorte krušaka, viljamovke, koja sadrži visok procenat šećera i veoma malo kiselina. Aromatična rakija, za čiju proizvodnju jedne boce je potrebno 8-10 kg pažljivo odabranih, ubranih viljamovki. Oprane i osušene, čuvaju se u posebnoj prostoriji 2-3 nedelje, u procesu dozrevanja, gde se nivo šećera povećava. Služi se rashladjena do 15*
„Medena“
je rakija od meda, propolisa i mleča, dodatih na osnovu šljivovice prepečenice. Služi se na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili na kraju obroka, uz deserte od voća i čokoladne
kolače, sa kojima se savršeno slaže.
„Nostalgija“
rakija dunjevača, svetložute boje, savršene arome. Spravljena od odabranih plodova zrelih, mirisnih dunja.
„Povlenka“
rakija od zrelih plodova šljiva požegača, trnovača i crvena ranka. Posebnog je ukusa, koji se pažljivo čuva originalnom tehnologijom i odležavanjem u hrastovim buradima.
Služi se kao aperitiv, na sobnoj temperaturi uz jača predjela, ali i na kraju obroka, uz aromatične deserte.
„Koketa“
liker od višanja, vrhunskog kvaliteta i ukusa.
„Klekovača“
čuvena rakija, kosjerićkog regiona, meka šljivovica destkilisana sa bobicama kleke. Rakija lekovitog svojstva, koja se može služiti i kao aperitiv, na sobnoj temperaturi, uz slanija predjela, jačeg ukusa. Ali, i na kraju obroka uz orasnice ide savršeno. Odležavanjem u hrastovim buradima dobija tamnu bistru boju.